E M B L A

Møt Emblas mammajakke, en vakker sak som strikkes ovenfra og ned i deilig Finull!

IMG_0191-kopi

Jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt til å ta på meg noe slags prosjekt og jeg hadde i alle fall ikke tenkt å strikke noe til meg selv, for det hadde jeg jo akkurat gjort og det får vel være måte på hvor mange gensere og kofter man får ha, eller?

Men så er det jo enkelte som er litt flinkere med å «lokke ut på glattisen» og så videre, og før jeg viste ordet av det hadde jeg takket ja til å teststrikke Emblas mammajakke. Og nå er det jo ikke akkurat sånn at jeg angrer på det, for den ble jammen fin og seiler opp som en klar strikkefavoritt. La meg fortelle dere hvorfor.

Fordi den strikkes ovenfra og ned.

Jeg hadde noen ankepunkter, jeg skal være dønn ærlig. Og det største ankepunktet var at det var jakke. Det betyr jo faktisk at det må involveres symaskin og knappestolper. Og saks. Tre ikke-favoritter.

Men så skulle den jo strikkes ovenfra og ned. I ekte ull. Det gikk gjetord om at den kunne klippes uten å syes først. Hæ? Hva? Er det sant? Jada. Det er det faktisk, helt sant.

Og så gikk det litt mere gjetord om at det gikk an å strikke knappestolper og belegg på en og samme tid, og at knappestolpene kunne syes på før det skulle klippes. Hæ? Hva? Er det også sant? Jada, det er også sant. Og det gikk så himla bra.

Så bra gikk det at jeg tror jeg aldri kan strikke jakke på noen annen måte.

IMG_0233-kopi

Og ikke i noe annet en ekte ull, fordi da kan jeg klippe uten å sy først. Det er banna bein noe av det mest spennende jeg har gjort på lenge. Kanskje det sier en hel del om meg som person, men jeg står for det altså. Den følelsen (og ikke minst lyden!) når saksa gikk gjennom de første fibrene. Skulle det rakne? For jeg hadde nemlig fått en hel del velmenende råd fra strikkende venner og bekjente om at det var ganske unødvendig å kaste bort alt det arbeidet med å ta den sjansen. Hah. Jammen fikk jeg vist de!

Du finner oppskrift hos S T R I K K E Z I L L A .

IMG_0214-kopi

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s